Першочергові завдання: системне вивезення ТВП зі Львова та рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, – з засідання комісії з надзвичайних ситуацій

25.01.2017
Першочергові завдання: системне вивезення ТВП зі Львова та рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, – з засідання комісії з надзвичайних ситуацій

Ситуація,  яка склалася у місті Львові з накопиченням твердих побутових відходів  є критичною, оскільки вона загрожує виникненням надзвичайної епідеміологічної ситуації, особливо після танення снігу та потепління.

Про це йшлося під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у середу, 25 січня.

Відтак після обговорення проблематики  комісією було ухвалено рішення доручити органам місцевої влади укласти угоди між Львовом та територіальними громадами  щодо вивезення накопичених в місті обсягів сміття на полігони Львівської області. Проект  такої угоди має бути узгоджений до кінця завтрашнього дня. Там мають бути прописані обсяги сміття, які зможуть прийняти в районах і вартість оплати  за ці послуги.

На сьогодні із 11-ти великих сміттєвих полігонів в області, щонайменше, п’ять готові приймати сміття зі Львова.

Граничний термін очищення Львова  – до  7-ми днів.

Від завтра розпочне роботу відповідна комісія під головуванням першого заступника ОДА, представників  ЛМР, керівників ЖКГ, екології, МНС задля координації роботи з очищення Львова.

За підсумками роботи комісії також підготують звернення до міської влади Львова та Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Для цього має бути проведений конкурс і виготовлений проект з рекультивації за європейським стандартами  та за участі міжнародних організацій.