Дякую директорам шкіл, які відрядили педагогів на Луганщину, і тим, хто прийняв освітян зі сходу, - Олександр Ганущин

30.10.2017
Дякую директорам шкіл, які відрядили педагогів на Луганщину, і тим, хто прийняв освітян зі сходу, - Олександр Ганущин

Про реалізацію Закону України «Про освіту», а також роль і місце керівника закладу загальної середньої освіти йшлося сьогодні, 30 жовтня, під час розширеної наради педагогів області в НУ «Львівська політехніка». Участь у заході взяв голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

У своєму виступі очільник обласного парламенту поінформував освітянський загал, що в межах конкурсу мікропроектів цього року 246 закладів освіти отримали з обласного бюджету 26,8 млн грн. «25 жовтня обласна рада затвердила, так би мовити, нову редакцію Програми мікропроектів, яка відтепер називатиметься Програмою реалізації проектів місцевого розвитку», - розповів Олександр Ганущин.

Крім того, голова обласної ради подякував директорам шкіл, які відрядили цього року наших педагогів на Луганщину, і тим, хто прийняв освітян зі сходу в межах проекту «Змінимо країну разом». «У нас є велика надія на Вас, вчителі, оскільки місія проекту – дуже важлива! Якби цією справою займалися саме так, як це ми робимо сьогодні, упродовж 26 років незалежності, то, можливо, не було б і війни на сході. Кожен із нас має можливість зробити внесок у перемогу. І Ваша перемога – це звитяги на освітянській ниві», - зауважив Олександр Ганущин.

Далі голова Львівської обласної ради поділився планами на найближчу перспективу, зокрема щодо затвердження 5 грудня програми, яка передбачатиме самостійну співпрацю навчальних закладів двох областей.  «Львівська школа, котра має партнера на Луганщині, зможе взяти участь в конкурсі на окремі мікропроекти: самостійний обмін вчителями, спільна методична робота, освітні та спортивні змагання, проекти зі шкільного й учнівського самоврядування», - пояснив Олександр Ганущин, закликавши учителів бути активними і брали участь у цих ініціативах.

Насамкінець очільник обласного парламенту висловив впевненість, що з усіма викликамиЗакону України «Про освіту» наші педагоги впораються, а з боку обласної ради в межах компетенції пообіцяв всіляку підтримку освітянам.

Додамо, що опісля доповіді директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій про реалізацію Закону України «Про освіту», відбулося його обговорення. Кожен мав можливість задати питання та отримати на нього вичерпну відповідь.

Із презентацією доповіді можна ознайомитися – тут.

Варто зауважити, що участь у нараді взяли участь голова Львівської ОДА Олег Синютка, директори закладів загальної середньої освіти, керівники відділів освіти області та профспілкових організацій, а також ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало.