XXVIII Економічний форум: Олександр Ганущин поділився досягненнями Львівщини у міжрегіональному і транскордонному співробітництві

06.09.2018
XXVIII Економічний форум: Олександр Ганущин поділився досягненнями Львівщини у міжрегіональному і транскордонному співробітництві

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у межах XXVIII Економічного форуму в Криниці-Здруй (Польща) сьогодні, 6 вересня, взяв участь у дискусійній панелі «Спільні кордони – спільні цілі. Міжрегіональне партнерство між Польщею, Україною, Румунією та Молдовою».

У своєму виступі Олександр Ганущин поділився спільними досягненнями Львівської обласної ради у міжрегіональному співробітництві та успіхами ЄВРОРЕГІОНу «КАРПАТИ – УКРАЇНА» на ниві проектів транскордонного співробітництва.

Голова Львівської облради акцентував, що, враховуючи бажання посадовців Єврокомісії зробити єдині правила для програм EU на внутрішніх і зовнішніх кордонах ЄС, європейська перспектива 2020+ може погіршити можливості участі України у цих проектах. «Це, на хвилиночку, до безлічі інших завдань, котрі маємо виконати відповідно до угоди про Асоціацію, (як і Молдова, до речі)», - сказав Олександр Ганущин.

Крім того, очільник облради проаналізував історію міжрегіональної співпраці. В Україні – з часів більшовицького USSR, а в Польщі – з часів перебування у складі країн Варшавського блоку. І відповідно – зупинився на питаннях національної ідентичності, європейського вибору як причини російсько-української війни.

Нагадаємо, у Криниці-Здруй (Польща) триває триденний XXVIII Економічний форум, участь у ньому бере численна українська делегація на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром Степаном Кубівим. Нашу область на форумі презентує голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.