Конкурс проектів місцевого розвитку: на 366 об’єктах роботи завершено

14.09.2018
Конкурс проектів місцевого розвитку: на 366 об’єктах роботи завершено

У Львівській області в межах обласного конкурсу проектів місцевого розвитку станом на 14.09 на 366 об’єктах повністю завершені роботи, на 542 – роботи тривають, на 55 – роботи розпочинаються, 10 заявників скерували листи з прохання зняття з конкурсу через неможливість реалізації. Відсоток завершених проектів становить – 36%.

Про це йшлося сьогодні, 14 вересня, під час засідання Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області.

Як розповіла заступник начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ Олена Гвоздик, впродовж літа секретаріат здійснював моніторинг реалізації об’єктів, виїжджав у райони області, проводив роз’яснювальну роботу.

«Основні рішення Конкурсної ради та підписане розпорядження голови ОДА були готові ще на початку травня, конкурсанти мали вдосталь часу, щоб підготувати проектно-кошторисну документацію, отримати експертний звіт Укрдержбудекспертизи та підписати відповідно угоди з виконавцями. Приємно констатувати, що 963 конкурсанти успішно виконали рішення Конкурсної ради, 44 – стали предметом обговорення сьогоднішнього засідання», - зазначила Олена Гвоздик.

Якщо говорити по територіях, то найкраще цьогоріч спрацював Стрийський, Жовківський, Сколівський райони, де відсоток виконання становить 69 і більше, а також 7 ОТГ (Великомостівська, Гніздичівська, Дублянська, Жовтанецька, Магерівська, Новострілищанська,Чукв'янська), мають 100 відсоткове виконання. 

«Важливо, що на всіх рівнях управління проектами відчуваємо фаховість та велике бажання успішно реалізувати громадську ініціативу. Про це свідчать цифри щодо скерованого фінансування, - наголосив заступник голови облради Володимир Гірняк. – Місцеві бюджети з 76 млн грн. профінансовано 48 млн грн, з 53,4 млн грн не бюджетних коштів - 30 млн грн та із 122,7 млн грн коштів обласного бюджету – 63 млн грн». 

Як співголова Конкурсної ради, Володимир Гірняк, переконаний, що до 1 грудня 2018 року буде реалізовано понад 1000 проектів місцевого розвитку.

Презентація тут