Проекти місцевого розвитку профінансували майже на 70%

10.10.2018
Проекти місцевого розвитку профінансували майже на 70%

Станом на 4 жовтня з обласного бюджету профінансували 81,7 млн грн, що становить 67% від загальної суми, виділеної на 2018 рік. Це добрий показник, оскільки кошти обласного бюджету оплачуються після проведення платежів базових бюджетів та небюджетних внесків.

На цьому наголосив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, ЗЕЗ, МТД Львівської обласної ради Іван Собко.

До слова, із 130 млн грн коштів конкурсантів та базових бюджетів профінансовано 97 млн грн, що становить 75%.

«Якщо говорити про території, то на 90% і більше профінансовані проекти в Моршині, Новому Роздолі, Стрию та Червонограді. У районах – Бродівському, Дрогобицькому, Миколаївському, Сколівському, Стрийському. Серед ОТГ – у Воля-Баранецькій, Гніздичівській, Дублянській, Новострілищанській, Чукв’янській, Мостиській, Жовтанецькій, Шегинівській, Магерівській, Щирецькій, Великомостівській та Воютицькій», - розповів Іван Собко.

Однак, за його словами, турбує ситуація з фінансуванням в Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Старосамбірському районах і Мурованській ОТГ. Тут фінансування проектів перебуває на рівні від 20% до 50%.

Як відомо, секретаріат Конкурсної ради здійснює щомісячний моніторинг реалізації всіх 1002 проектів, а черговий звіт буде надано Конкурсній раді вже наступного тижня.

Також інформуємо, що до сьогодні, 10 жовтня, профільний відділ приймав пропозиції від громадськості, експертів, депутатів різних рівнів до Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017-2020 роки.

«Таких пропозицій надійшло понад 20. Вони вже опрацьовані та розглядатимуться на черговому засіданні Конкурсної ради, а також під час засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку обласної ради. За умови позитивного рішенні бюджетної комісії, оновлений варіант Програми буде представлено депутатам обласної ради вже 25 жовтня», - підсумував посадовець.