Програмна рада підтримала виділення коштів на співфінансування низки проектів міжнародної технічної допомоги

22.10.2018
Програмна рада підтримала виділення коштів на співфінансування низки проектів міжнародної технічної допомоги

Сьогодні, 22 жовтня, відбулося засідання Програмної ради з питань співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги з обласного бюджету у третьому кварталі 2018.

Члени Програмної ради заслухали заявників та вирішили надати співфінасування з обласного бюджету на такі проекти:

- Проект: «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури» (462 080 грн) - реципієнт АОМС «Єврорегіон Карпати - Україна» 

Мета проекту:підтримка транскордонних процесів розвитку в українсько-польському прикордонні шляхом покращення транспортної доступності до регіону та дорожньої інфраструктури.

В рамках проекту будуть здійснені наступні заходи:

-   Будівельні роботи дорога О141003. Проведення ремонту дороги місцевого значення О141003 Мостиська – Краківець.

-   Будівельні роботи дорога № 867. Розбудова регіональної дороги № 867 Сенява – Гребенне.

-   Стратегічне планування: екологічно приязні рішення у модернізації дорожньої інфраструктури.

-   Транскордонний обмін кращими практиками у сфері модернізації дорожньої інфраструктури.

-   Проект: «Пантера – Транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці» (221 760 грн) -  реципієнт АОМС «Єврорегіон Карпати - Україна» 

Мета проекту:створення передумов для польсько-української економічної соціальної і культурної співпраці між мешканцями Перемишлянського повіту і Старосамбірського району шляхом підвищення комунікаційної доступності у периферійних територіях.

В рамках проекту будуть здійснені наступні заходи:

-   Промоційна та інформаційна кампанія.

-   Реконструкція місцевих доріг у Перемишльському Повіті.

-   Реконструкція місцевої дороги, вул. Гагаріна та вул. Л.Українки з прилеглими вулицями в Нижанковичах.

-   Створення передумов системи співробітництва у сфері доступності до прикордонних регіонів.

-  Проект: «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» (1 470 000 грн) -         реципієнт АОМС «Єврорегіон Карпати - Україна» та ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області. 

Мета проекту:підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості. В рамках проекту заплановано: придбання 11 пожежних машин та комплектів вогнетривкого спорядження, 3 мікроавтобусів для обласних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях; спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей (8 заходів); будівництво приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Ряшеві; розробка спільної стратегії попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні; просвітницька та інформаційно-промоційна кампанія.

Окрім того, членами Програмної ради підтримано запит на співфінансування в сумі 567 339 грн проекту видавництва «Астролябія» «Літературний переклад» з виготовлення 8 книг – переклад високоякісних творів європейських авторів, як класичної так і сучасної літератури.

А також проголосовано за проект «Створюємо сучасну європейську систему поводження з відходами в Рудківській ОТГ» (161 200 грн), який передбачає придбання та встановлення контейнерних майданчиків, придбання сміттєвих урн та сміттєвих контейнерів.