Профільна комісія погодила зміни до двох програм галузі соцзахисту

28.11.2018
Профільна комісія погодила зміни до двох програм галузі соцзахисту

Сьогодні, 28 листопада, комісія з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту провела своє чергове засідання, присвячене розгляду питань галузі соціального захисту.

Так, на початку засідання депутати погодили бюджетні запити департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА і Служби у справах дітей Львівської ОДА.

Крім того, члени комісії підтримали внесення змін до двох обласних цільових програм:

- Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2018-2020 роки, зокрема в частині заборони відчуження на 10 років (як і в державній програмі) житла, придбаного в рамках цієї програми.

- Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки щодо внесення додаткового заходу – психологічна підтримка та подолання наслідків травмуючих подій, що призвели до алкогольної та наркотичної залежності учасників АТО (ООС).

Варто зауважити, що комісія також підтримала проект Регіонального стратегічного плану дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Львівській області на 2018-2026 роки.