Конкурс проектів місцевого розвитку – 2019: оперативна інформація та основні акценти

21.01.2019
Конкурс проектів місцевого розвитку – 2019: оперативна інформація та основні акценти

На Львівщині триває активна фаза подачі та реєстрації найуспішнішого обласного конкурсу підтримки місцевих ініціатив – Конкурсу проектів місцевого розвитку Львівської обласної ради.

Як відомо, від 3 грудня 2018 року стартував прийом заявок у рамках проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2019 рік. І триватиме він до 18:00 год. 31 січня 2019 року.

Відтак, за оперативною інформацією начальника відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради Івана Собка, за 9 днів до дедлайну розглянуто понад 200 заявок, з яких 177 отримали реєстраційні номери і понад 40 – скеровано на доопрацювання через невідповідність умовам конкурсу. «Проаналізувавши 177 зареєстрованих проектів, констатуємо, що найактивнішими, як і в попередні роки, є конкурсанти, що подають заявки в пріоритет «Школи», – 65 проектів. Далі йдуть пріоритети: «Культура» – 31 зареєстрований проект, «Інші пріоритети» – 29, «Заклади дошкільної освіти» – 26, «Охорона здоров'я» – 16, «Вуличне освітлення» – 10, «Обласні заклади та установи, некомерційні комунальні підприємства обласної ради» – 7», - розповів він.

Щодо активності територій, то, за оперативними даними, найактивнішими є Золочівський, Пустомитівський, Жовківський райони. Із міст обласного значення – Дрогобич, Червоноград, Львів.

Як зазначають у відділі, поки не надійшло жодного проекту з Городоцького, Мостиського, Старосамбірського районів, а також з Трускавця і Моршина. Але відомо, що на цих територіях проекти готуються, однак поки не реєструються.

Профільний відділ, звертаючись до потенційних конкурсантів, просить не затягувати з реєстрацією проектів і не відкладати її на останні дні. Окрім того, фахівці наполегливо рекомендують уважно ознайомлюватися з усією необхідною інформацією про конкурс та уважно заповнювати реєстраційні картки, не допускаючи технічних помилок.

На разі відділ надає необхідні консультації і паралельно реєструє подані проекти. «Звичайно, ще цей тиждень ми будемо ще поєднувати реєстрацію проектів із наданням консультацій. Але з 28 до 31 січня відділ припиняє надання роз’яснень у відповідності до рішення №750 від 25.10.2018 р. Крім того, наголошу, що в проектах, поданих 25 – 31 січня не можливо буде виправити помилки. Оскільки проекти з помилками не відправлятимуться на доопрацювання, а будуть просто відхилятися», - підсумував Іван Собко.

Перевірити статус поданого проекту можна – тут.

Більше про Конкурс проектів місцевого розвитку – 2019 можна дізнатися – тут.

Нагадаємо, Львівська обласна рада за практику «Обласний Конкурс проектів місцевого розвитку: спільно з громадою від ідеї до реалізації» здобула І місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році.