Екологічна комісія підтримала створення дендрологічних парків і пралісових пам’яток природи місцевого значення

30.01.2019
Екологічна комісія підтримала створення дендрологічних парків і пралісових пам’яток природи місцевого значення

Сьогодні, 30 січня, відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

Депутати спершу взяли до відома звіти про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки; Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва у Львівській області на 2016 – 2020 роки; Програми розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки.

Далі члени комісії погодили напрями використання бюджетних коштів на 2019 рік у межах Програми розвитку лісового господарства Львівської області у сумі 5 млн грн і Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області у сумі 19,8 млн грн.

Крім того, комісія підтримала зміни до проекту Переліку природоохоронних заходів та проекту Переліку завдань, заходів та показників до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки.

Серед проектів рішень, які комісія пропонує на розгляд сесії Львівської обласної ради: «Про створення дендрологічних парків місцевого значення «Під Гараєм» та «В’язівський», «Про створення пралісових пам’яток природи місцевого значення» («Сможанські старовікові ліси», «Зубрицькі старовікові ліси», «Тухлянські старовікові ліси», «Східницькі старовікові ліси».