У Держбюджеті на 2018 рік необхідно передбачити кошти на забезпечення житлом інвалідів війни, - звернення депутатів

13.07.2017
У Держбюджеті на 2018 рік необхідно передбачити кошти на забезпечення житлом інвалідів війни, - звернення депутатів

Щодо фінансової підтримки державної програми “Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів” звертаються депутати обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

           «Одним з основних завдань органів місцевого самоврядування України та державної влади є забезпечення дотримання встановлених законодавством конституційних гарантій щодо соціального захисту населення, забезпечення житлом, зокрема, інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, членів сімей загиблих.

         Львівська обласна громадська організація “Спілка безквартирних ветеранів Афганістану у Львівській області “НАШ ДІМ” зверталась до Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Верховної Ради України. Відповідно до статті 156 Регламенту Верховної Ради України, Комітет подав свої пропозиції до Кабінету Міністрів України передбачити у проекті Закону України “Про державний бюджет України на 2017 рік” фінансування бюджетної програми “Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів” із сумою видатків 100 000,0 тис. гривень. Однак, вказана сума при прийнятті бюджету на 2017 рік не була закладена.

         Упродовж 2014 – 2017 років не визначено джерело фінансування видатків на будівництво (придбання) житла для пільгових категорій громадян, які перебувають на обліку в органах місцевого самоврядування та потребують покращення житлових умов для інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів.

         Ми, депутати Львівської обласної ради, просимо вас при формуванні Державного бюджету України на 2018 рік  передбачити суму видатків у розмірі 100 000,0 тис. гривень для реалізації державної програми “Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів”, - йдеться у зверненні