На Личакові вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за Україну

01.11.2017
На Личакові вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за Україну

Сьогодні, 1 листопада, на Львівщині урочисто відзначають 99-ту річницю утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

Керівництво області, міста, військові, депутати, громадськість поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі та могили Президента Національної Ради ЗУНР Є.Петрушевича. Також запалили лампадки на могилах загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України на полі почесних поховань № 76.

Опісля усі присутні помолилися за тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України. 

«Сьогодні ми вшановуємо полеглих воїнів УГА, Січових Стрільців та відзначаємо День великої слави, а саме - встановлення першої державності на західноукраїнських землях в минулому 20 столітті. За ці 99 років змінилося насправді небагато, - зазначив під час виступу на громадському віче голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - Жодна нація не реалізовує свої право на самовизначення без сильного війська та сильного військово-політичного керівництва. Вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну і пам’ятаємо про те, хто залишився одвічним ворогом. Його ми маємо перемогти і ми це обов’язково зробимо!». 

Окрім того, сьогодні біля головного входу в будівлю Львівської обласної  державної адміністрації відбулося театралізоване військово-історичне дійство «Проголошення ЗУНР». А центральними вулицями Львова пройшлися патрулі-реконструктори у формі Українських Січових Стрільців, які вітали львів’ян та гостей міста з річницею ЗУНРу.