В «ОХМАТДИТі» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату Фундації Дім Рональда МакДональда

02.11.2017
В «ОХМАТДИТі» відкрили першу в Україні Сімейну кімнату Фундації Дім Рональда МакДональда

Сьогодні, 2 листопада, у Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» відбулося урочисте відкриття першої в Україні Сімейної кімнати Фундації Дім Рональда МакДональда – місця для батьків у лікувальному закладі, де вони можуть відпочити, поїсти, набратися сил і провести час із дитиною.

Участь у відкритті Сімейної кімнати Фундації Дім Рональда МакДональда взяли в.о. міністра охорони здоров’я, доктор Уляна Супрун, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Наглядової Ради Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні Гжегож Хмелярський.

У вітальному слові голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин подякував благодійникам і запевнив, що в плані підтримки медичних закладів обласна рада відставати від них не буде. «Ваші гроші недарма вкладені у відкриття Сімейної кімнати. Зі свого боку – ми зробимо все можливе, щоб після реконструкцій, ремонтів медустанов обласного підпорядкування, що спеціалізуються на лікуванні дітей, такі Сімейні кімнати стали нормою», - підсумував очільник обласного парламенту.

IMG_2399

За словами в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, визнання права родини не розлучатися в лікарні – великий крок уперед. «Маленький пацієнт із його потребою перебувати поруч із батьками має бути в центрі уваги галузі охорони здоров’я. І створення першої в Україні Сімейної кімнати – це впевнений крок до сімейно орієнтованої медицини. Відтак у стінах лікарні «ОХМАТДИТ» у Львові частіше лунатиме дитячий сміх, а не плач», - наголосила вона.

IMG_2278_1

«У світі працює вже понад 200 Сімейних кімнат і сьогодні ми відкрили першу таку в Україні. Обираючи лікарню для партнерства, Фундація орієнтувалася, у першу чергу, на ті заклади, які приймають на лікування багато дітей і відчувають найгострішу потребу в Сімейній кімнаті», - поінформував голова Наглядової Ради Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні Гжегож Хмелярський.

Як повідомила головний лікар львівського «ОХМАТДИТу» Мар’яна Возниця, у лікувальному закладі 330 ліжок, через які щороку проходять до 17 тисяч дітей.

Варто додати, що сьогодні в «ОХМАТДИТі» відбудеться також конференція для головних лікарів дитячих лікарень та регіональних управлінців про сімейно-орієнтовану медицину «Лікар і родина пацієнта: нові підходи до командної роботи».

IMG_2309

Довідково:

Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні є частиною глобальної благодійної мережі, її партнер-засновник – компанія МакДональдс. Кошти на створення Сімейної кімнати були зібрані упродовж 15-ї благодійної акції «Долонька Щастя» в ресторанах МакДональдз у листопаді 2016 року.