Маєте системно підійти до підготовки фінансових документів на 2018 рік, - Володимир Гірняк – керівникам освітніх комунальних установ

07.11.2017
Маєте системно підійти до підготовки фінансових документів на 2018 рік, - Володимир Гірняк – керівникам освітніх комунальних установ

Критерії формування обласного бюджету на 2018 рік у галузі освіти обговорили сьогодні, 7 листопада, під час наради керівників спеціалізованих освітніх закладів Львівщини за участі заступника голови облради Володимира Гірняка та директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій.

Як повідомив Володимир Гірняк, в двадцятих числах грудня планується прийняття обласного бюджету, тож уже зараз кожній галузі слід формувати майбутні видатки. «Ми будемо аналізувати кожну гривню. У розрізі роботи та потреб кожної галузі. Тому будьте готові відстояти кожну цифру», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради.

Також він нагадав, що при обласній раді працює робоча група, яка вивчає фінансово-господарську діяльність комунальних установ. Найбільше запитань – до керівників спеціалізованих освітніх закладів стосуються кількості працівників, використання спецфондів та обліку благодійних внесків.

«Львівська обласна рада в особі управління майном спільної власності буде затверджувати штатні розписи і контролювати використання спецфонду. Тому, перебуваючи в бюджетному процесі, ви маєте підійти дуже системно до підготовки штатних розписів і кошторисів. Бо виходить так, що в одному закладі працює 5 бухгалтерів, а в іншому аналогічному – 2. Причому другий працює краще. Такого бути не може», - наголосив Володимир Гірняк, звертаючись до присутніх.

Крім того, посадовець поінформував, що керівництво обласної ради та облдержадміністрації ставить принципову вимогу перед освітянами – перехід на контрактну систему працевлаштування керівників комунальних установ. «У галузі культури вже всіх переведено на контракт. Це вимога часу! Тому ми мусимо це зробити», - резюмував Володимир Гірняк.