Експерти відпрацювали методологію оцінювання проектів місцевого розвитку

27.02.2018
Експерти відпрацювали методологію оцінювання проектів місцевого розвитку

На виконання доручення Конкурсної ради сьогодні, 27 лютого, відділ з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради провів планову робочу зустріч з експертами, які оцінюватимуть проекти місцевого розвитку в 2018 році.

Під час засідання експерти на практиці відпрацювали методологію оцінювання, ознайомилися з основними аспектами в роботі, їм наочно продемонстрували технічне забезпечення оцінювання, надали доступ (логіни і паролі) до баз даних системи оцінювання у розрізі визначених пріоритетів.

Начальник профільного відділу Іван Собко, звертаючись до експертів, попросив їх під час оцінювання бути чесними, справедливими, неупередженими. «Звертайте, будь ласка, більше уваги на розвиткові проекти, на ті, які є цікавими, найбільш потрібними, актуальними, і принесуть громадам реальне покращення та розвиток», - наголосив він.

IMG_0391

Крім того, експертам було акцентовано на аспект небюджетного внеску (спонсорські кошти, робота і матеріали, кошти фізичних осіб), оскільки саме він є вагомою складовою оцінювання.

Насамкінець експерти підписали публічну декларацію про неупереджене оцінювання, яке триватиме з 1 до 25 березня. «Щоб до Великодня відділ зміг підготувати засідання Конкурсної ради, під час якого й визначать потенційних переможців», - поінформував Іван Собко.

IMG_0402Нагадаємо, що на цьогорічний конкурс проектів місцевого розвитку зареєстровано понад 2 тисячі місцевих ініціатив.

Із переліком зареєстрованих заявок, поданих для участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік, можна ознайомитися – тут.