У п`яти містах області презентують соціально-культурний проект «Війна і Мир»

12.04.2018
У п`яти містах області презентують соціально-культурний проект «Війна і Мир»

Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської обласної філармонії, який впродовж 4 років завжди поряд з воїнами 80-ки, виступив з ініціативою проведення соціально-культурного проекту «Війна і Мир».

В рамках цього проекту з 27 до 29 квітня відбудуться благодійні концерти-зустрічі в містах Жовква, Жидачів, Стрий, Городок, Самбір. Разом з оркестром в концертах візьмуть участь виконавиці – Джеймі Зівер (Англія), Софія Федина, Лєна Корнєєва, які виконають відомі українські пісні, серед яких «Ніч яка місячна», «Гуцулка Ксеня», «Шумліа Ліщина», «Два кольори» та інші. У виконанні оркестру також пролунають безсмертні твори сучасного українського композитора Мирослава Скорика.

Під час заходів можна буде познайомитись та поспілкуватись з воїнами-добровольцями, які поділяться спогадами про друзів, які віддали своє життя за Україну, та своїми історіями.

Серед них є історія любові, яка об’єднала Україну та Великобританію. Її учасники – волонтер, доброволець із Жовкви Світозар, який воював на сході України у складі 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, та співачка, волонтер Джеймі з невеликого міста Солігалл. 

Воїн-доброволець з позивним «Бізон» (м. Донецьк): «Так ось, про що я: я хочу, щоб знали про кожного. Час пройде, багато що забудеться, ми так влаштовані. А про хлопців треба розповідати. Щоб ті життя, які покладені за ці руїни (Донецький аеропорт – прим.) , не були забуті, і вони не стали простою статистикою».

Запрошуємо всіх на концерти, які відбудуться:

27.04.2018 17:00 м. Жовква, Жовківський районний народний дім

28.04.2018 15:30 м. Жидачів, Міський будинок культури «Папірник»

20:00 м. Стрий, Стрийський міський будинок культури

29.04.2018 14:30 м. Городок, Районний народний дім

18:30 м. Самбір, Самбірський народний дім