Львівщина передала в управління Міноборони вертоліт Ка-226

08.06.2018
Львівщина передала в управління Міноборони вертоліт Ка-226

Сьогодні, 8 червня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбулася передача вертольота Ка-226 від Львівської області до сфери управління Міністерства оборони України.

«Від імені депутатського корпусу та голови обласної ради передаю щирі слова великої подяки усім тим людям, які доклалися до доброї справи. До того, щоб ще більше зміцнити нашу армію. Ми дуже сподіваємося, що цей вертоліт врятує не одне життя. І тим самим наближатимемо нашу з вами перемогу. Слава Україні», - зазначив перший заступник голови облради Андрій Білоус.

Львівщина безоплатно передасть вертоліт Ка-226 у комплекті з експлуатаційно-технічним майном, в тому числі медичне обладнання, з балансу комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» до сфери управління Міністерства оборони України для потреб військової частини А1688 Військово-Морських Сил Збройних Сил України (м. Миколаїв) для виконання завдань із медичного забезпечення (евакуації поранених), а також пошуково-рятувальних дій.

З 2013 року і до сьогодні вертоліт не використовувався у зв’язку із специфікою літального апарату (палубний вертоліт).

Як відомо, минулого року Львівська облрада прийняла звернення до Прем’єр-міністра України щодо пришвидшення передачі вертольота Ка-226 до сфери управління Міністерства оборони України для потреб ВМС ЗС України.