Конкурс проектів місцевого розвитку – серед чільних у пріоритетах роботи Львівської обласної ради, - Володимир Гірняк

21.06.2018
Конкурс проектів місцевого розвитку – серед чільних у пріоритетах роботи Львівської обласної ради, - Володимир Гірняк

Конкурс проектів місцевого розвитку на Львівщині цьогоріч побив всі рекорди та перевершив усі наші очікування. Так, громадами у 2018 році було подано понад 2700 проектів. Із них зареєстрували 2058. Суттєво зросла і сума, виділена із обласної казни на співфінансування – йдеться про майже 123 млн. грн, - про це під час III Форуму місцевого розвитку заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Так, під час заходу Володимир Гірняк представив презентацію «Програма проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області» - від зародження проекту у 2011 році і до здобутків станом на 2018 рік.

«З 2011 року і до 2015 в області у сумі було реалізовано 510 ініціатив на загальну суму 73 млн. грн. Ви можете порівняти, наскільки суттєво ми просунулись вперед станом на зараз», - зазначив під час презентації заступник голови облради.

Також, наголосив, він, в розрізі пріоритетів серед проектів місцевого розвитку на першому місці – освіта. Далі у порядку спадання культура, інші пріоритети, вуличне освітлення, заклади дошкільної освіти , медицина та екологічні ініціативи.

«Сформульовано чіткі і зрозумілі умови конкурсу, сам процес – прозорий, присутня постійна комунікація між громадськістю і тими, хто навчає писати ефективні проекти. До речі, навчання та інформування громадськості щодо участі в конкурсі відбувається по цілому нашому регіоні», - розповів Володимир Гірняк.

За його словами, конкурс проектів місцевого розвитку – серед чільних у пріоритетах роботи Львівської обласної ради. Відтак, обласна рада має намір і надалі приділяти цьому питанню достатньо уваги та часу, збільшувати фінансування і вдосконалювати сам механізм.