Транскордонна співпраця, розвиток Карпатської мережі та Схід і Захід разом – основні теми другого дня Форуму місцевого розвитку

22.06.2018
Транскордонна співпраця, розвиток Карпатської мережі та Схід і Захід разом – основні теми другого дня Форуму місцевого розвитку

Сьогодні, 22 червня, розпочався другий день роботи III Форуму місцевого розвитку у Трускавці. 

Центральною панельною дискусією  дня буде - “Карпатська мережа регіонального розвитку: на шляху до єдиної стратегії для Українських Карпат”. 

Окрім того, відбудуться цікаві обговорення під час таких дискусій: “Що чекає на ліси в Карпатах”, “Інструменти фінансування транскордонної співпраці та регіонального розвитку”, “Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти”, “Українсько-польська транскордонна співпраця після 2020 року: разом покращуємо якість життя мешканців прикордоння”, “Міжмуніципальне українсько-німецьке співробітництво: кращі практики та перспективи”, “Роль бізнесу в об’єднанні країни”,“Транспортна інфраструктура як передумова регіонального розвитку”, “Чи здатні медіа об’єднати країну”. 

Також в межах форуму заплановано засідання секції місцевого економічного розвитку Асоціації міст України “Практика та перспективи економічного розвитку територіальних громад”  . 

Цьогоріч обрано для обговорення три стратегічні напрями:

– Інструменти забезпечення сталого розвитку Карпатського Єврорегіону.

– Можливості для підтримки регіонального та місцевого розвитку.

– Схід і Захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності.

Зауважимо, що програма Форуму передбачає 21 дискусійну панель, в якій візьме участь 130 спікерів. Зокрема, у перший день Форуму відбудеться 8 панельних дискусій. Також запланований 31 супровідний захід.

Стежити за подіями Форуму можна на сайті http://ld-forum.com.ua/

Нагадаємо, що минулого року на Форумі місцевого розвитку на найвищому рівні обговорювали теми стратегічного розвитку Карпат, децентралізації та роботу органів місцевого самоврядування.