Депутатська комісія провела третє виїзне засідання у м. Сокаль

01.08.2018
Депутатська комісія провела третє виїзне засідання у м. Сокаль

Сьогодні, 1 серпня, постійна комісія з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики провела третє виїзне засідання у м. Сокаль, присвячене ситуації, яка склалася у вугільній галузі області.

За словами голови комісії Богдана Гагалюка, на жаль, залишається головна проблема – відсутнє ритмічне фінансування з боку держави ДП «Львіввугілля» і як наслідок – виникає заборгованість із заробітної плати. «Констатуємо, що це питання поки що не вирішене. Бо відбувається ручне управління з боку держави. Хоч більше 200 млн грн є зароблених коштів, але борг із виплати заробітної плати близько 40 млн грн ще за червень», - розповів депутат.

Як позитив Богдан Гагалюк назвав збільшення ДП «Львіввугілля» поставок на Добротвірську ТЕС. «Це позитив, але, на жаль, немає системності. І головне наше завдання – створити цю систему. Також прагнемо, щоб не було збурення в колективі, щоб принаймні зароблені кошти йшли сім’ям, щоб можна було планувати роботу на 3-4 місяця вперед», - розповів він.

4501654800_IMG_7938

Крім того, як поінформував Богдан Гагалюк, керівництво ДП «Львіввугілля» декларує можливість збільшення видобутку вугілля до 150-160 тонн на місяць. «А це означає збільшення заробітної плати для шахтарів та можливість спрямовувати кошти на реконструкцію і розвиток», - підсумував голова профільної депутатської комісії.

Додамо, що під час засідання вирішили звернутися до народних депутатів України від Львівщини з проханням ініціювати створення депутатської комісії, яка б вивчила ситуацію щодо невиплати коштів, зароблених ДП «Львівугілля».

Варто зауважити, що наступне засідання комісії, присвячене даній темі, запланували на кінець серпня – початок вересня.

Нагадаємо, попередні засідання відбулися в травні і в червні.