Підприємства Львівського ОУЛМГ заготовили рекордну кількість лісового насіння

30.11.2018
Підприємства Львівського ОУЛМГ заготовили рекордну кількість лісового насіння

Враховуючи, що урожайні роки у ялиці білої та дуба звичайного бувають один раз на 5-7 років, підприємства Львівського ОУЛМГ цьогоріч заготовили максимальну кількість лісового насіння: ялиці білої – 6926 кг, ялини європейської – 108 кг, модрини європейської – 164 кг, сосни звичайної – 250 кг, дуба звичайного – 82 тонни.

За словами керівника Львівського ОУЛМГ Анатолія Дейнеки, уся насіннєва сировина хвойних порід була перероблена на спеціалізованому лісонасіннєвому підприємстві «Львівський ЛСНЦ». «Частину отриманого насіння лісогосподарські підприємства висіяли у теплицях та розсадниках, іншу частину залишили на довготермінове зберігання у холодильних камерах Лісонасіннєвого центру», - розповів він.

Варто зауважити, що процес заготівлі лісового насіння деревних порід є нелегким, оскільки період плодоношення у більшості видів дерев є коротким, потребує використання спеціального обладнання і відповідних навиків.

«Одним із пріоритетних питань лісорозведення та розвитку лісового господарства в цілому є заготівля лісового насіння головних лісоутворюючих порід. Заготівля якісного насіння – основа здорового та продуктивного лісу в майбутньому», - підсумував Анатолій Дейнека.