Комісія з питань культури розглянула низку профільних питань

30.11.2018
Комісія з питань культури розглянула низку профільних питань

Сьогодні, 30 листопада, відбулося чергове засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації.

На початку засідання члени комісії заслухали бюджетні запити на 2019 рік профільних департаментів Львівської ОДА в рамках Комплексної програми розвитку культури Львівської області та програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області».

Також комісія підтримала ініціативу щодо проголошення 2019 року Роком української родини, проголошення 2019 року Роком ОУН та проголошення 2019 року Роком Степана Бандери з нагоди відзначення 1 січня 2019 року 110-річчя від дня його народження.

Окрім того, у 2019 році відзначатиметься 150-річчя від дня народження Кирила Трильовського – військовика, громадсько-політичного діяча, українського патріота. До комісії звернулися члени ініціативної групи щодо надання фінансової допомоги для проведення капітального ремонту по виведенню з аварійного стану житлового будинку К. Трильовського в с. Богутин Золочівського району.

Відтак комісія вирішила звернутися до департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації та департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації щодо надання пропозицій стосовно можливості фінансування відновлення родинного маєтку та проведення заходів із відзначення ювілею Кирила Трильовського.

Варто зауважити, що депутати під час засідання погодили проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік.