У Львівській опері нагородили переможців фестивалю «Сурми звитяги»

03.12.2018
У Львівській опері нагородили переможців фестивалю «Сурми звитяги»

3 грудня у Львівському національному академічному театрі імені Соломії Крушельницької відбувся гала-концерт переможців та урочиста церемонія нагородження дипломами  учасників фестивалю «Сурми звитяги».

«Це уже 19 за ліком фестиваль. Дякую сьогодні від імені обласної ради організаторам та учасникам. Ви робите справді прекрасну справу. Нехай звучить українська пісня, яка прославляє наш народ і нашу державу», - зазначив під час виступу заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. 

Відтак Володимир Гірняк відзначив нагородою директора фестивалю Володимира Стефанишина. 

Всеукраїнський відбірковий тур XІХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» проходив з 14.10.2018 до 4.11.2018р. Фестиваль проводиться щорічно за участю дітей, учнівської та студентської молоді. У цьогорічному фестивалі взяли участь близько 12000 учасників, у заключному етапі фестивалю – близько 2500 учасників. На великій сцені за чотири конкурсних дні пройшло 185 концертних одиниць. На малій сцені – 105 учасників у номінації «Художнє читання». На перегляд було подано 487 художніх робіт, 85 творів у номінації «Авторська поезія і проза». Окрім Львівщини, у конкурсі взяли участь представники з Тернопільської, ІваноФранківської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Волинської, Вінницької, Закарпатської, Донецької, Запорізької, Рівненської, Полтавської, Кіровоградської, Миколаївської областей та міста Києва.

Найбільш чисельне представництво було від Львівської, Вінницької, Хмельницької та Волинської областей. Найбільшу активність та високий виконавський рівень на Львівщині виявили учні загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів Жовківського, Миколаївського, Золочівського, Сокальського, Старосамбірського, Мостиського, Радехівського, Яворівського районів, мм. Трускавця, Червонограда, Дрогобича, Шевченківського та Залізничного районів міста Львова. В усіх номінаціях окрім шкіл та позашкільних навчальних закладів потужно була представлена профтехосвіта та вища школа.

Довідково:

Фестиваль “Сурми Звитяги” має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах та Революції Гідності.