Обласна рада вирішила Російський культурний центр у Львові віддати атовцям

31.10.2016
Обласна рада вирішила Російський культурний центр у Львові віддати атовцям

Російське культурне товариство виселять із будівлі на вул. Короленка, 1 а. Відповідне рішення було прийнято на черговій сесії Львівської обласної ради після доповіді заступника голови облради Володимира Гірняка. «За» проголосувало 65 обласних обранців.

Володимир Гірняк озвучив результати роботи депутатської комісії, якій доручили вивчити ситуацію з правомірністю використання цього приміщення.

«Комісія працювала ще з лютого. І ми неодноразово виїжджали безпосередньо на Короленка, 1а. До комісії входили представники абсолютно усіх депутатських фракцій облради. В одного брат загинув на війні. У когось – чоловік. І перше, що просто обурило - на стіні Портрет Валентини Матвієнко – маріонетки Путіна, прихильниці введення російських військ на українські землі. Портрети російського імператора…», - наголосив Володимир Гірняк.

Рішенням обласної ради приміщення на Короленка, 1 а повернуть у власність комунальної установи «Нерухомість і майно», відремонтують і після цього здадуть в оренду організаціям, які здійснюють діяльність, пов'язану з АТО.

«Провести обстеження будівлі за адресою вул. Короленка, 1а щодо обсягу ремонтних робіт, які повинні бути здійснені для приведення її до належного стану, та передбачити в обласному бюджеті відповідні кошти. Забезпечити проведення конкурсу на право оренди цих приміщень, встановивши цільове використання об'єкта – розміщення громадських організацій, які здійснюють діяльність, пов'язану з АТО», – йдеться у тексті рішення Львівської обласної ради.

«Вважаю, що прийняття цього рішення і так затягнулося в часі. Зокрема тому, що було багато дискусій, в тому числі і в стінах обласної ради, щодо подальшого використання цього комунального майна. Врешті-решт прийняли мудре і, мабуть, таки трохи політичне рішення. Як керівник цієї робочої групи я вів перемовини із представниками усіх фракції . І говорив усім одне – ми можемо дискутувати на різні теми, але питання присутності «русского общєства» на Короленка треба вирішити. Це принципово», - зазначив Володимир Гірняк.